Ceviche, sei-vech, seviche

/, Mond, Neus, Oog, Proeven/Ceviche, sei-vech, seviche

Ceviche, sei-vech, seviche

Ceviche, de ideale remedie tegen een “hangover”, maar in eerste plaats de trots van de Zuid-Amerikaanse keuken. Bijna alle landen claimen de oorsprong van het Ceviche gerecht. Je komt de naam met verschillende spellingen tegen. Seviche, Ceviche, en de oudste wijze van schrijven is Sei-Vech. De Moren blijken in de 16de eeuw dit gerecht uit NoordAfrika mee te hebben genomen naar de Nieuwe Wereld. De rauwe vis (zalm, kabeljouw, alles kan) snij je in stukjes of in mooie dunne plakjes en laat je marineren/garen in het citrussap, waarvan het grootste aandeel bestaat uit limoensap of citroensap. daarnaast voeg je de ingredienten toe die je lekker vindt zoals…tabasco, pepertje, zout, korainder, rode ui, zoete aardappel, zeewier, limoensap en sinaasappelsap, knoflook, gembeimgres-1imgresr (sushi), grapefruit, poeder suiker. images-1 Je kan het ‘opdienen’ in bijvoorbeeld witte koolbladeren, sla of taco’s. Garneren met viooltjes en steranijs.

2017-09-11T17:06:15+00:00 8 juli 2015|Food, Mond, Neus, Oog, Proeven|
X