Het 22ste Concours Mondial de Bruxelles zal dit jaar plaatsvinden op 1, 2 en 3 mei. Het hele wijncircus reist af naar de wijn regio Veneto, en wel naar de Italiaanse badplaats Lido di Jesolo. Ongeveer 50 landen bieden meer dan 8.000 wijnen aan, die zullen worden beoordeeld door 310 professionele wijnproevers afkomstig uit 51 verschillende landen.

Het Concours Mondial de Bruxelles is opgericht in 1994 en kent als voorzitter Baudouin Havaux. De eerste jaren vond het Concours plaats in Bruxelles, zoals de naam al aangeeft. Sinds 2006 reist het Concours Mondial de Bruxelles echter naar één van Europa’s grote wijnregio’s . Gastheren in de afgelopen tien jaar waren o.a. Lissabon, Maastricht, Bordeaux, Valencia, Palermo, Guimarães en in 2014 was het de beurt aan Bratislava. Dit jaar is de eer weggelegd aan Jesolo. De omgeving van het evenement is de regio Veneto, één van de meest dynamische wijnstreken van Italie. De schijnwerper zal met name liggen op haar 21 wijnbenamingen, w.o. Valpolicella en Soave, evenals op de beroemde, en op dit moment nog steeds erg populaire Prosecco, die in 2010 het nieuwe DOCG Prosecco Superiore Congliano Valdobbiadene label heeft gelanceerd.

Het succes van de CMB is met name te danken aan de onpartijdigheid, zijn professionalisme en veeleisende normen. Een aantal controles worden uitgevoerd voor, tijdens en zelfs na de beoordelingen om ervoor te zorgen dat de medailles relevant en betrouwbaar zijn. Twintig jaar ervaring heeft er voor gezorgd dat het CMB een van de belangrijkste wijnevenementen is geworden.. Het succes is met name te danken aan de loyaliteit van de wijn producenten uit de hele wereld, die jaar na jaar hun vertrouwen geven in deze wereld kampioenschap voor wijnproeven.

De resultaten van het Concours Mondial zullen worden vrijgegeven op 15 mei op het Belgisch paviljoen op de Expo 2015 in Milaan.