Nadat de boeken Must Eat NYC en Must Eat London waren verschenen kon het niet uitblijven:  een Must Eat Amsterdam ! Een heerlijke restaurantgids geschreven door de Belg Luc Hoornaert en fotograaf Kris Vlegels. Een aantrekkelijk vormgegeven boek in  ‘zakformaat’ waarin zijn selectie  (81) van de leukste , nieuwste , vreemde en bijzondere restaurants zijn opgenomen. Van eetkraampjes en kleine eetgelegenheden tot toprestaurants waar klinkende namen achter het fornuis staan. Ondanks de veelzijdigheid hebben alle locaties een paar dingen gemeen: authenticiteit, toewijding, eerlijke topingrediënten en een no-nonsense aanpak. Ontdek bij elk adres de ‘must eat’, de onnavolgbare specialiteit van het huis, en lees over de geschiedenis hiervan. Van luxe tot easy, van lunch tot diner, van terras tot kroeg,  Amsterdam heeft HET ! In het voorwoord van burgemeester van der Laan wordt het nogmaals bevestigd: Amsterdam now occupies a solid place on the Foodie map.

????????????

Bladerend door het Engelstalige boek kom je naast de  reeds “bekendere” adressen ook namen tegen van “nieuwe’ foodspots waarvan je blij bent dat Luc ze met je wilt delen. Zoals het Vuurtoreneiland, het zomerrestaurant van restaurant As: eten in de natuur op een eiland, dus alleen met bootje te bereiken. En ook het Turkse restaurant Antep Sofrasi nodigt uit om direct een tafeltje te reserveren. Of de Pasteibakkerij aan de Hoendiepstraat 2, de IJskraam van Jordino en Sir Hummus aan de Van Der Helstplein 2 zijn ware ‘ontdekkingen”. Tegelijkertijd verhaalt hij over receptuur en oorsprong van culinaire woorden en gerechten. Culinair schrijver Luc Hoornaert is al meer dan 25 jaar actief in de gastronomie. Lange werkverblijven in het buitenland scherpten zijn gastronomische zintuigen aan. Zijn nimmer aflatende zoektocht en nieuwsgierigheid naar goed en lekker eten brachten hem reeds op heel wat plaatsen en gaven hem inzicht in een heel brede waaier aan keukens en bereidingen. Must Eat geeft je met recht een culinaire wereldreis door Amsterdam.

Eerder verschenen in deze reeks Must Eat (België), Must Eat Nederland, Must Eat New York en Must Eat Londen. 

Must Eat Amsterdam verschijnt alleen in een Engelstalige editie en is o.a.  is te bestellen bij Bol.com en bij www.terralannoo.nl/must-eat-amsterdam.

AUTEUR: LUC HOORNAERT 

FOTOGRAFIE: KRIS VLEGELS

AANTAL PAGINA’S: 256

UITVOERING: PAPERBACK, ENGELSTALIG

ISBN: 978 94 014 2671 8

PRIJS: € 15,99

UITGEVERIJ LANNOO