Truffeldiner bij restaurant De Compagnon

/, Mond, Proeven/Truffeldiner bij restaurant De Compagnon

Truffeldiner bij restaurant De Compagnon

FullSizeRender 11Februari is de maand waar ik altijd met veel plezier uit kijk naar het truffelevent van het jaar. Het truffeldiner van restaurant De Compagnon is namelijk one of a kind. Sara en Bert Buschbach, eigenaren van het restaurant, wat enigszins verscholen ligt in de Guldehandsteeg 17 in Amsterdam, zijn truffelkenners pur sang en weten de liefhebber het hele jaar door te verleiden met gerechten in allerlei prachtige creaties.

Nog met een drukke week van verbouwing in de kuiten ging het restaurant weer open voor haar gasten.  Aan het begin van hetFullSizeRender 14 truffelseizoen presenteren ze namelijk steevast hun nieuwste gerechten met truffel dus het timmeren en verfen moest snel gebeuren. Het interieur is lichter en lijkt daardoor ruimer. Deze frisse opknapbeurt kon het restaurant goed gebruiken.

Het lijkt wel of niet alleen het restaurant een kleine ‘metamorphose’ heeft ondergaan. Ook de stijl van de keuken lijkt ‘lichter’. De gerechten zijn van een wonderbaarlijke elegantie. Prachtig op smaak, uitdagend.  Zoals de zilte aardappel met zwezerik, en de tarbot met hollandaise en het voortreffelijk glas St.Veran van Domaine des Valanges 2012. Ook de proeve van Wagyu Rib-eye uit Australie met wintertruffel viel in de smaak, en de brie de melun die een goddelijke combinatie bleek te zijn met de Puydeval Cabernet Franc uit de Languedoc. De geselecteerde wijnen waren zoals altijd vakkundig uitgekozen door Sara, en sloten moeiteloos aan bij de soms zeer uitdagende geuren en smaken. Een Michelin-ster zou het restaurant op dit moment niet misstaan !

FullSizeRender 13

De witte brigade verdient alle lof. Bert kijkt natuurlijk wel over de schouder mee.

Restaurant De Compagnon Anno 1992, Guldehandsteeg 17 1012 RA Amsterdam tel: 020-6204225

2017-09-11T17:06:16+02:005 maart 2015|Food, Mond, Proeven|
X