Beaujolais Concours des Grands Vins-Pays Bas- 2016

/, Beaujolais, new/Beaujolais Concours des Grands Vins-Pays Bas- 2016

Beaujolais Concours des Grands Vins-Pays Bas- 2016

foto-17

Janna Rijpma-Meppelink

 

 WIE ZIJN DE WINNAARS VAN HET TWEEDE BEAUJOLAIS CONCOURS DES GRANDS VINS DU BEAUJOLAIS !!!

Tijdens de jaarlijkse Vakbeurs Gastronomie FINE FOOD PROFESSIONAL in de Jaarbeurs in Utrecht op 7 & 8 november, organiseert N.O.M.O.H. i.s.m. The Wine and Food Association, de 2de editie van het Beaujolais Concours des Grands Vins – Pays Bas. Een prachtig evenement waar de wijnen uit de 10 Cru’s van de Beaujolais centraal staan.

Het Beaujolais Concours des Grands Vins is een initiatief van de “Ordre des Compagnons du Beaujolais, afdeling Nederland” en wordt ondersteund door Inter Beaujolais in Villefranche, het marketing bureau van de gezamenlijke Beaujolais-producenten. Het Beaujolais Concours des Grands Vins beleefde in 2015 zijn eerste editie.

In een speciale Beaujolais Concours-Stand worden alle ingezonden wijnen gepresenteerd waaronder de Finalisten. Zij zijn allen genomineerd voor de ere-titel. Welke wijnen mogen zich winnaar noemen van het 2de Beaujolais Concours des Grands Vins du Beaujolais? Kom naar de Gastronomie Beurs en proef zelf wat de Beaujolais te bieden heeft! Op de eerste beursdag, maandag 7 november, zullen om 17.30 uur in het Gault&Millau Theater de winnaars van het Concours bekend worden gemaakt in aanwezigheid van de Franse Ambassadeur in Nederland, de Heer Philippe Lalliot!

inter-beaujolais

De voorondes: Maar liefst 26 importeurs hebben de afgelopen maand hun mooiste Beaujolais wijnen ingezonden. De deelnemende importeurs zijn: Albert Heijn, Bart Wijnimport, Bolomey Wijnimport, De Coninck Wijnen, De Logie Amsterdam, DGS Wijn, Karkater Wijnimport, De Kralingse Wijnspecialist, La Maison Blanche, Les Généreux, Wijnkoperij Okhuysen, Oud Reuchlin en Boelen, Pallas Wijnen, Prestige Wijnen, Robbers en van den Hoogen, Sauter Wijnen, TeroirWijn, Verbunt Wijnkopers, Vinoblesse, Vleck Wijnen, Vojacek Wijnen, Walraven Sax, Wijnen uit de Beaujolais, Wijnsowieso, Wijnvoordeel en Winetable.

De wijnen zijn ingedeeld in diverse prijscategorieen, te weten: tot 7,50 euro, van 7,50 tot 12,50 euro, van 12,50 – 17.50 euro, van 17,50 – 20,00 euro en van 20,00 euro en hoger. Daarnaast is er een speciale categorie voor de Beaujolais Blanc wijnen.

beaujolais-mecc-4beaujolais-mecc-1IMG_5526fullsizerenderfoto-13

De eerste intensieve voorronde vond plaats in Maastricht in het Gault&Millau Theater tijdens Folie Culinaire in het MECC. De tweede voorronde vond plaats in Amsterdam. Daarna kwamen alle finalisten nogmaals in de bejurering om uit iedere categorie een winnaar aan te wijzen.  Het professionele jurypanel voor het Beaujolais Concours was groot en divers.

De jury

De organsiatie mocht zich verheugen op de medewerking van professionele  juryleden die de Beaujolais een groot hart toe dragen. Waaronder Noel Vanwittenbergh, Remon van de Kerkhof, Bram van Grinsven, Nabil Touires, Harrie Baas, Lotte Wolf, Kyra van Lissum, Hans van de Meeberg, Carla Veenstra, Fred Nijhuis, Ingrid Larmayeur, Han Sjakes, Anne-Wies van Oosten, Erwin Walthaus, Jos en Yolande Vesters, Danyel van den Bongard, Esmee Langereis, Jan van Lissum. De diversiteit van de wijnen was groot. Van elegant en vineus tot intens en rijk. Iedere wijn werd met name getoetst op de zuiverheid, het fruit en de doordrinkbaarheid maar naast dat de wijnen afkomstig zijn uit 10 verschillende Cru’s waren er ook diverse stijlen te ontdekken en dat maakte het Concours zeer uitdagend en interessant.

lotte-wolf overzicht-tafel-beaujolais finale-beaujolais-2016nabil-touirespreparation concoursfoto-noel-vanwittenburgh83af42_ce134b585371418cbacfa532bafd2514mv2_d_2362_3543_s_2-jpg_srz_980_1470_85_22_0-50_1-20_0erwin-walthausimgres-kopie-2img_6805imgresimagesimgresfred-f-a-nijhuis1imgres-1csm_portraet_veenstra_ab829b078chansvdmeeberg2-272x18112438973_10153900581424617_4472010599914987213_n

Gastronomie Fine Food Professional 2016

maandag 7 november : 11.00 -19.00 uur

dinsdag 8 november: 11.00 -18.00 uur

Jaarbeurs Utrecht, Hal 5/ hal High Five

verdere informatie: www.vakbeursgastronomie.nl

 

2017-09-11T17:06:14+00:0026 oktober 2016|Agenda, Beaujolais, new|
X