Voor de eerste keer in Nederland vindt er een concours plaats die geheel in het teken staat van de mooie wijnen uit de wijnregio Beaujolais. Veel aandacht zal er zijn naar de wijnen afkomstig uit de 12 bijzondere appellaties. Het concours zal plaastvinden op zondag 11 oktober in het NH Barbizon te Amsterdam, tegelijk met het 27ste Proefschrift Wijnconcours ! Zoals ieder jaar zullen honderden wijnliefhebbers de mogelijkehid krijgen om de beste witte, rode en zoete wijnen te proeven, waarbij dit jaar dus een speciaal Beaujolais Wijnplein, waar maar liefst meer dan 100 Beaujolais wijnen te proeven zijn.

Founder en organisator van het Concours du Beaujolais wijnschrijver Janna Rijpma. Zij is bestuurslid van het Devoir de L’Ordre des Compagnons du Beaujolais, welke is opgericht in 2012 te Rotterdam. Het Concours du Beaujolais komt mede tot stand door ondersteuning van The Wine and Food Association en het marketing buro Inter Beaujolais, het promotieburo van Beaujolais wijnen in Frankrijk.

IMG_5530Foto: Willem Rietdijk

Er is een speciale website voor het concours waarop meer informatie te vinden is over deelnemende importeurs, de cru gebieden, beelden en een blog waarop de dagelijkse activiteiten omtrent het concours te lezen zijn .

www.concoursdubeaujolais-paysbas.com