Mijn eerste prachtige kookboek van “Il cucchiaio d’argento” kwam in 2007 in mijn leven. Ondertussen beduimeld, besprenkeld met ‘werkvlekken’ en hier en daar wat plakkerig, staat ze nog steeds te pronken in de keuken naast de pannen en potten. Van hieruit inspireert het boek me nog wekelijks tot het maken van de heerlijkste gerechten. De Italianen kenden al sinds 1950 de vreugde om deze bijbel van de authentieke Italiaanse keuken op hun aanrecht te hebben liggen. Wellicht hadden de Italiaanse Mamma’s het minder hard nodig dan wij, maar het is wel het meest verkochte kookboek in Italie. Sinds die tijd kende het prachtige naslagwerk diverse herziene edities, waarvan de laatste in 1997 werd voltooid.

Nu is de Zilveren Lepel eerlijk gezegd een behoorlijke dik boek die wellicht niet iedere kok als naslagwerk in huis heeft staan. Maar gelukkig maken ze regelmatig ‘kleinere versies’. Kleine compacte uitvoeringen van de grote broer.

dolci_9789000347803_3d___lowrespizza_9789000347292_3d___lowrespasta_9789000347797_3d___lowres

Edities waarin de makers van de boeken van de Zilveren Lepel Kookschool zich hebben gefocused op bijvoorbeeld alleen Pizza-gerechten, of de heerlijkste Dolci.

Zo staan in het groen uitgevoerde boekje Pasta ruim 75 van de meest authentieke Italiaanse recepten voor de all time favoriete spaghetti, lasagne, ravioli, tortellinni en tagliatelle. De receptuur is duidelijk en smakelijk gefotografeerd. Ingedeeld op gemakkelijk, gemiddeld of gevorderd. En je wordt al vanaf de eerste bladzijde getriggerd om even te leren hoe je zelf verse pasta kunt maken.

Bloem, eieren, water, olie en een beetje tijd. Appeltje eitje ! En het is bovendien een genot om te doen. Inmiddels is mijn boekje al weken ‘zoek’. Even uitgeleend ! Gelukkig heb ik de grote bijbel altijd achter de hand.

DE ZILVEREN LEPEL KOOKSCHOOL PASTA
ISBN 9789000347797
AANTAL PAGINA’S: 176
PRIJS: € 15,00

Uitgeverij het Spectrum

pasta_lowres_3pasta_lowrespasta_lowres_2