Sinds een paar dagen is de meteorologische lente begonnen! Helaas geeft het weerbeeld een ander vermoeden, maar de grijze luchten en striemende regen verdwijnen gelukkig als sneeuw voor de zon bij het proeven van de nieuwe jaargang AIX rosé 2015. Stijlvol en vol vertrouwen presenteert de wijn zich ook dit jaar met een attractieve zalmrose kleur die bijna uit de heldere fles spat! De zo herkenbare doorzichtige fles is nog steeds ‘versiert’ met het jaloersmakend eenvoudige logo. Maar bij het proeven van de rosé denk je allesbehalve aan eenvoud. Het team van Eric Kurver heeft namelijk met het sap van hoofdzakelijk grenache (60%) bijgestaan door de syrah en cinsault een weergaloze rosé gecreerd. Alle kwaliteit die het jaar 2015 aan de wijnboeren in de Provence is beloofd wordt in deze wijn waar gemaakt. De kleur is bijna hynotiserend. Een mozaiek van levendige schilderachtige roze schakeringen gelardeerd met een zalm oranje toets. De kruidige geur doet denken aan de garrigue. Rozemarijn, tijm en een lichte hint van lavendel omgeven met een frisse geur van jeneverbes. Een delicate zweem van roos, witte peer en rijpe bosaardbeitjes. De smaak is crispy, levendig en vrolijk en tegelijkertijd warm, romig en genereus door de mooie rijpheid van de druiven. De zomer in vloeibare vorm ! Het sappige verrukkelijke rode fruit wordt omringd door de frisheid van lychee en rabarber met aan het einde een hint van vanille en drop. Het vleugje limoen geeft de wijn een prachtige fraicheur en kracht. De afdronk is lang en levendig met het broodnodige bittertje in het verleidelijke sap. Dit is Rosé met een grote R. Mocht rosé nog niet echt tot je favoriete wijnen behoren, dan kun je met de vintage 2015 wellicht een poging wagen om jezelf op andere gedachten te brengen want dit is “happyness in a bottle”.

AIX Rosé is na zijn lancering in 2009 in veel landen al een begrip en verovert inmiddels de wijnkaarten van toonaangevende restaurants, hotels en wijnwinkels in inmiddels meer dan 30 landen. In de top-drie staan Amerika, Engeland en Nederland, op de voet gevolgd door onder andere Zwitserland, Ibiza, België, Australië en Singapore. Met grote passie heeft Eric Kurver, de wijnmaker van Maison Saint Aix, een gastronomische rosé weten te produceren die naadloos de aansluiting heeft gevonden bij de absolute top van rosé uit de Provence.
Maison Saint Aix is gevestigd in het dorpje Jouques, zo’n 25 km ten noordoosten van Aix-en-Provence, de hoofdstad van het wijngebied Provence. Het in 1880 gestichte domein omvat ruim 75 hectare wijngaarden aangeplant met onder andere de druivenrassen Grenache, Syrah en Cinsault.

Richtprijs: €12,95 per fles
Voor meer informatie over verkoopadressen:
AIX Nederland B.V. Zeist