Voor de derde keer zal in Nederland het Beaujolais Concours des Grands Vins worden georganiseerd. Na twee succevolle edities heeft het Concours de kans gekregen volwassen te worden en zal daarom dit jaar nog groter van opzet zijn. Alle ingezonden wijnen zullen zich deze keer maar liefst tijdens twee grote beurzen presenteren. Tijdens de Fine Food Professional in Utrecht op maandag 6 en dinsdag 7 november en gedurende de Wine Professional in Amsterdam op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 januari 2018. De wijnen zullen zich naast elkaar presenteren maar ook afzonderlijk dingen naar de hoofdprijs in iedere prijscategorie. Welke wijnen mogen zich straks finalist van het Concours noemen en welke gaan naar huis met een winnaars-embleem.

De Beaujolais kent sinds jaren weer een spectaculaire opleving in appreciatie bij de wijnliefhebber. Een terechte erkenning voor een wijnregio waar de natuur maar al te vaak de wijngaard en wijnboer in de steek laat. Desalniettemin zien we een respecterende veerkracht. Dat is met name te danken aan de kwaliteit en uniciteit van de wijnen uit de Cru’s en de talentvolle wijnboeren die ieder jaar met grote overtuiging en passie hun wijnen aan de consument presenteren.

Maar ook aan de vele importeurs en wijnwinkels in Nederland, die blijven geloven dat de enige manier om de mooie Beaujolais wijnen onder de aandacht te brengen van de professional en de consument, is ze te laten proeven.