Food

/Food
Food 2017-09-11T17:06:14+00:00

INDIGENA – bijzonder & oorspronkelijk

29 maart 2018|Reacties uitgeschakeld voor INDIGENA – bijzonder & oorspronkelijk

Het Collisioni Wine & Food-programma - INDIGENA - streek voor de eerste keer neer in Brussel om haar Foreign Missions Tour te presenteren. Op 4 en 5 maart 2018 organiseerde Brussel de eerste etappe van

ENOLOGICA 2017 – Jaarlijks wijn & food event in Bologna

15 november 2017|Reacties uitgeschakeld voor ENOLOGICA 2017 – Jaarlijks wijn & food event in Bologna

Enologica ! Een uniek wijn & food festival dat ieder jaar plaats vindt in Bologna. Oprichter en orgnanisator Giorio Melandri geeft Emilia Romagna met dit event de aandacht en allure die het verdiend.  Quote: “Man is

Wein-nacht in Hamburg

21 december 2016|Reacties uitgeschakeld voor Wein-nacht in Hamburg

Hamburg und wein? Na vijf uur trein bin ich gespannt wat deze havenstad me te bieden heeft. Ik ken de beroemde en beruchte Reeperbahn, de toeristenfuik, het Portugieser Viertel met haar tientallen restaurants van discutabele

Restaurant Chez Antoinette

19 juli 2016|Reacties uitgeschakeld voor Restaurant Chez Antoinette

Nederland smult, drinkt en geniet als nooit te voren. Er zijn weken dat er wel vijf nieuwe eetzaken bijkomen. Bistro, hamburgertent of loungebar, als het maar hip of robuust of heel conceptueel is. Al die initiatieven zijn te prijzen, maar ze

Panorama Rail Restaurant

19 juli 2016|Reacties uitgeschakeld voor Panorama Rail Restaurant

Sinds kort is het mogelijk om uit eten te gaan in een rijdende trein. In een van de twee sfeervolle treinstellen van het Panorama Rail Restaurant kun je een tafel van 2 tot 4 personen

SMAAK

3 maart 2016|Reacties uitgeschakeld voor SMAAK

Smaak is menselijk maar de mens weet eigenlijk maar bar weinig van smaak af. Terwijl we dagelijks overspoelt worden met talloze kookprogramma's ontbreekt serieuze informatie over koken en smaak. En waarom proeven we eigenlijk ?

Pasta gerechten met een zilveren randje

19 oktober 2015|Reacties uitgeschakeld voor Pasta gerechten met een zilveren randje

Mijn eerste prachtige kookboek van “Il cucchiaio d’argento” kwam in 2007 in mijn leven. Ondertussen beduimeld, besprenkeld met 'werkvlekken' en hier en daar wat plakkerig, staat ze nog steeds te pronken in de keuken naast

Ceviche, sei-vech, seviche

8 juli 2015|Reacties uitgeschakeld voor Ceviche, sei-vech, seviche

Ceviche, de ideale remedie tegen een "hangover", maar in eerste plaats de trots van de Zuid-Amerikaanse keuken. Bijna alle landen claimen de oorsprong van het Ceviche gerecht. Je komt de naam met verschillende spellingen tegen.

Must Eat ! Must Have !!

2 juli 2015|Reacties uitgeschakeld voor Must Eat ! Must Have !!

Nadat de boeken Must Eat NYC en Must Eat London waren verschenen kon het niet uitblijven:  een Must Eat Amsterdam ! Een heerlijke restaurantgids geschreven door de Belg Luc Hoornaert en fotograaf Kris Vlegels. Een

The Duchess

30 juni 2015|Reacties uitgeschakeld voor The Duchess

Het restaurant The Dutchess, de nieuwste hotspot in Amsterdam opende haar deuren op 25 juni j.l. in het voormalige monumentale pand De Kasbank aan de spuistraat in Amsterdam. Eigenaar Yossi Eliyahoo (MOMO, Izakaya, The Butcher,

Het ultieme genieten in De Librije *** Michelin

14 mei 2015|Reacties uitgeschakeld voor Het ultieme genieten in De Librije *** Michelin

Er zijn van die dagen waarop je je al maanden van tevoren kunt verheugen. Lunchen bij de Librije. Als je je vrienden en kennissen informeert dat je in Zwolle gaat eten kijken

De puurheid van restaurant Nevel

5 mei 2015|Reacties uitgeschakeld voor De puurheid van restaurant Nevel

Chef-kok Ricardo van Ede heeft het weer naar zijn zin. Nadat de geboren Amsterdammer in december 2014 tot zijn grote verdriet het restaurant Ricardo's in het Odeon aan de Singel in Amsterdam moest verlaten kreeg

WSET presents an Evening of Wine in Amsterdam

17 maart 2015|Reacties uitgeschakeld voor WSET presents an Evening of Wine in Amsterdam

WSET Presents an Evening of Wine, inspiration and Great Food with Gerard Basset. Ian Harris, Algemeen directeur van het WSET en Nick Pead, Int. Development Advisor, gaven op een winderige, koude en regenachtige februari-avond, acte

Heropening Yamazato (dorpje in de bergen)

10 maart 2015|Reacties uitgeschakeld voor Heropening Yamazato (dorpje in de bergen)

Door het kapotslaan van een groot sake-vat door General Manager mevrouw Emmy Stoel, Executive Vice Chairman de heer Marcel van Aelst en Tomikawa San, Executive Chef van Hotel Okura, werd tijdens een officieele openingsritueel een

Truffeldiner bij restaurant De Compagnon

5 maart 2015|Reacties uitgeschakeld voor Truffeldiner bij restaurant De Compagnon

Februari is de maand waar ik altijd met veel plezier uit kijk naar het truffelevent van het jaar. Het truffeldiner van restaurant De Compagnon is namelijk one of a kind. Sara en Bert Buschbach, eigenaren

Doet verandering van spijs eten …?

27 september 2002|Reacties uitgeschakeld voor Doet verandering van spijs eten …?

Dat de meeste tomaten al lang niet meer zo lekker smaken als vroeger aanvaarden we, welliswaar onder een licht protest. En datzelfde geldt voor heel veel andere groenten en vruchten. Op elk moment van het

Een vreetzame Kerst

27 december 2001|Reacties uitgeschakeld voor Een vreetzame Kerst

Nog vijf dagen en dan komt de corpulentere broer van Sinterklaas, de rondbuikige Santa weer naar Nederland om onze kerstdagen wat op te vrolijken en aan zijn postuur te zien laat ook hij zich het

X