Proeven

/Proeven
Proeven 2017-09-11T17:06:14+00:00

INDIGENA – bijzonder & oorspronkelijk

29 maart 2018|Reacties uitgeschakeld voor INDIGENA – bijzonder & oorspronkelijk

Het Collisioni Wine & Food-programma - INDIGENA - streek voor de eerste keer neer in Brussel om haar Foreign Missions Tour te presenteren. Op 4 en 5 maart 2018 organiseerde Brussel de eerste etappe van

Beaujolais Concours des Grands Vins Pays Bas 2017 – de winnaars

18 januari 2018|Reacties uitgeschakeld voor Beaujolais Concours des Grands Vins Pays Bas 2017 – de winnaars

Op de openingsdag van Wine Professional 2018 vond in het Proefschrift Podium de bekendmaking plaats van de beste wijnen uit het Concours Beaujolais des Grands Vins 2017. De organisatie van dit concours was in handen

ENOLOGICA 2017 – Jaarlijks wijn & food event in Bologna

15 november 2017|Reacties uitgeschakeld voor ENOLOGICA 2017 – Jaarlijks wijn & food event in Bologna

Enologica ! Een uniek wijn & food festival dat ieder jaar plaats vindt in Bologna. Oprichter en orgnanisator Giorio Melandri geeft Emilia Romagna met dit event de aandacht en allure die het verdiend.  Quote: “Man is

Concours des Grands Vins du Beaujolais 2017

10 november 2017|Reacties uitgeschakeld voor Concours des Grands Vins du Beaujolais 2017

Veel belangstelling bij Concours des Grands Vins du Beaujolais 2017 Alle ingezonden wijnen krijgen lovende kritieken !Welke wijnen mogen zich een jaar lang: “Finalist Beaujolais Concours 2017 “ en “Winnaar Beaujolais Concours 2017” noemen !

JANNA, de wijngids (alleen) voor vrouwen

29 september 2017|Reacties uitgeschakeld voor JANNA, de wijngids (alleen) voor vrouwen

 Persbericht: Vanaf 16 oktober te koop in de boekhandel ! Janna Wijngids (alleen) voor vrouwen Gebonden, 224 pagina’s Prijs: € 19,99 ISBN: 978 90 446 3288 0   Voor meer informatie kunt u contact opnemen

Beaujolais Concours 2017

18 september 2017|Reacties uitgeschakeld voor Beaujolais Concours 2017

Voor de derde keer zal in Nederland het Beaujolais Concours des Grands Vins worden georganiseerd. Na twee succevolle edities heeft het Concours de kans gekregen volwassen te worden en zal daarom dit jaar nog groter

Wein-nacht in Hamburg

21 december 2016|Reacties uitgeschakeld voor Wein-nacht in Hamburg

Hamburg und wein? Na vijf uur trein bin ich gespannt wat deze havenstad me te bieden heeft. Ik ken de beroemde en beruchte Reeperbahn, de toeristenfuik, het Portugieser Viertel met haar tientallen restaurants van discutabele

De mooiste “Beau”-jolais

11 november 2016|Reacties uitgeschakeld voor De mooiste “Beau”-jolais

Op maandag 7 november vond  het 2de Beaujolais Concours des Grands Vins in Utrecht plaats. Een kleine honderd inzendingen sierden de tafels in de speciale Beaujolais-stand op de goed bezochte Gastronomie/wine and food beurs. Na

Restaurant Chez Antoinette

19 juli 2016|Reacties uitgeschakeld voor Restaurant Chez Antoinette

Nederland smult, drinkt en geniet als nooit te voren. Er zijn weken dat er wel vijf nieuwe eetzaken bijkomen. Bistro, hamburgertent of loungebar, als het maar hip of robuust of heel conceptueel is. Al die initiatieven zijn te prijzen, maar ze

Bulgarian Wines are Back !!

13 juni 2016|Reacties uitgeschakeld voor Bulgarian Wines are Back !!

The Concours Mondial de Bruxelles is an international competition where over 9,000 wines are entered by producers to be tasted and evaluated by a panel of wine industry experts. Finding the ‘right’ wine amongst the

Spaanse Bodega Vicente Gandia – betrouwbaar, toegankelijk en doordrinkbaar

29 maart 2016|Reacties uitgeschakeld voor Spaanse Bodega Vicente Gandia – betrouwbaar, toegankelijk en doordrinkbaar

Wellicht doet de naam Vicente Gandia niet direct vermoeden dat het hier om een wijnbedrijf gaat met wereld faam. Maar als je op de lijst voorkomt van de "top 50 wineries of the world" en

AIX Rosé – vintage 2015 – De zomer in vloeibare vorm!

3 maart 2016|Reacties uitgeschakeld voor AIX Rosé – vintage 2015 – De zomer in vloeibare vorm!

Sinds een paar dagen is de meteorologische lente begonnen! Helaas geeft het weerbeeld een ander vermoeden, maar de grijze luchten en striemende regen verdwijnen gelukkig als sneeuw voor de zon bij het proeven van de

SMAAK

3 maart 2016|Reacties uitgeschakeld voor SMAAK

Smaak is menselijk maar de mens weet eigenlijk maar bar weinig van smaak af. Terwijl we dagelijks overspoelt worden met talloze kookprogramma's ontbreekt serieuze informatie over koken en smaak. En waarom proeven we eigenlijk ?

The New VinItaly International Wine Award

3 maart 2016|Reacties uitgeschakeld voor The New VinItaly International Wine Award

Van 1 tot 3 maart 2016 zal de VinItaly - 5 star Wines award competitie in Verona plaats vinden. VinItaly, de grootste wijnbeurs van Italie presenteerde 23 jaar geleden voor de eerste keer haar eigen

i-favine – karafferen op hoog niveau !

27 oktober 2015|Reacties uitgeschakeld voor i-favine – karafferen op hoog niveau !

De iSommelier is de nieuwe hulp voor restaurants en de professionele wijnliefhebber thuis. Het verkort het oxydatie proces waardoor een wijn zich in luttele minuten kan ontwikkelen. Dat er tegenwoordig in China heel veel wijn

Beste Beaujolaiswijnen verkozen tijdens 1ste Concours du Beaujolais !

16 oktober 2015|Reacties uitgeschakeld voor Beste Beaujolaiswijnen verkozen tijdens 1ste Concours du Beaujolais !

N.O.M.O.H. Presents !!!!! De 1ste editie van het Concours des Grands Vins du Beaujolais aux Pays Bas. Op zondag 11 oktober 2015 werd voor de eerste keer het Concours des Grands Vins du Beaujolais aux

Concours des Grands Vins du Beaujolais aux Pays Bas

28 augustus 2015|Reacties uitgeschakeld voor Concours des Grands Vins du Beaujolais aux Pays Bas

Voor de eerste keer in Nederland vindt er een concours plaats die geheel in het teken staat van de mooie wijnen uit de wijnregio Beaujolais. Veel aandacht zal er zijn naar de wijnen afkomstig uit

Champagne Barons de Rothschild- Concordia, Industria, Integritas !

14 juli 2015|Reacties uitgeschakeld voor Champagne Barons de Rothschild- Concordia, Industria, Integritas !

Als je de naam Rothschild hoort denk je natuurlijk meteen aan Bordeaux. Door hun beroemde Châteaux, de Premiers Grand Cru's Lafite en Mouton, zou je gemakshalve kunnen denken dat ze alleen maar rode wijnen produceren.

Ceviche, sei-vech, seviche

8 juli 2015|Reacties uitgeschakeld voor Ceviche, sei-vech, seviche

Ceviche, de ideale remedie tegen een "hangover", maar in eerste plaats de trots van de Zuid-Amerikaanse keuken. Bijna alle landen claimen de oorsprong van het Ceviche gerecht. Je komt de naam met verschillende spellingen tegen.

Pisco Sour

7 juli 2015|Reacties uitgeschakeld voor Pisco Sour

Wellicht de beroemdste cocktail van Zuid-Amerika. Gemaakt van Pisco, een kleurloos distillaat gemaakt van druivensap. De toevoeging Sour refereert aan het limoensap wat toegevoegd wordt. Zolang het goddelijke drankje bestaat is er de strijd om

Osteria La Mandoria

7 juli 2015|Reacties uitgeschakeld voor Osteria La Mandoria

Verona. De stad die synoniem staat voor liefde (Romeo en Julia) muziek (Arena di Verona) en wijn (VinItaly). Door deze wijnbeurs is het kleine stadje jaarlijks een paar dagen het middelpunt van de Mondiale wijnwereld.

The Duchess

30 juni 2015|Reacties uitgeschakeld voor The Duchess

Het restaurant The Dutchess, de nieuwste hotspot in Amsterdam opende haar deuren op 25 juni j.l. in het voormalige monumentale pand De Kasbank aan de spuistraat in Amsterdam. Eigenaar Yossi Eliyahoo (MOMO, Izakaya, The Butcher,

Een hommage aan Barton: de Heritage 290

23 juni 2015|Reacties uitgeschakeld voor Een hommage aan Barton: de Heritage 290

Tijdens de Vinexpo juni 2015 in Bordeaux werd op feestelijke wijze de speciale "Heritage 290" wijn gelanceerd. Een nieuwe wijn gemaakt als 'hommage' aan de naamgever van het bedrijf, de in Ierland geboren entrepeneur Thomas

De geschiedenis van Barton & Guestier

23 juni 2015|Reacties uitgeschakeld voor De geschiedenis van Barton & Guestier

Het oudste Franse wijnhandelshuis van Bordeaux, Barton & Guestier, gezeteld op het prachtige Chateau Magnol in de Haut-Medoc, viert feest. Met een speciale "Heritage 290" gemaakt door wijnmaker Laurent Prada (maar 6000 flessen !) wordt

Het ultieme genieten in De Librije *** Michelin

14 mei 2015|Reacties uitgeschakeld voor Het ultieme genieten in De Librije *** Michelin

Er zijn van die dagen waarop je je al maanden van tevoren kunt verheugen. Lunchen bij de Librije. Als je je vrienden en kennissen informeert dat je in Zwolle gaat eten kijken

Waimea Sauvignon Blanc, top wijn uit het hemelse Nelson N.Z.

30 april 2015|Reacties uitgeschakeld voor Waimea Sauvignon Blanc, top wijn uit het hemelse Nelson N.Z.

Waimea Estate Sauvignon Blanc 2013 Menig flesje wordt uit oogmerk van professie natuurlijk altijd door mij met enthousiamse geopend. Nieuwsgierig ook, zeker wanneer het etiket (nog) niet veel herkenning van de producent oproept. Zo ook

Once by AIX Event

29 april 2015|Reacties uitgeschakeld voor Once by AIX Event

Tijdens een zonovergoten middag werden zo'n 150 gasten getrakteerd op de nieuwste oogst van de AIX rose 2014. Een Provence rose die zich sinds enige jaren als vaste waarde op de Nederlandse wijnmarkt mag begeven.

WSET presents an Evening of Wine in Amsterdam

17 maart 2015|Reacties uitgeschakeld voor WSET presents an Evening of Wine in Amsterdam

WSET Presents an Evening of Wine, inspiration and Great Food with Gerard Basset. Ian Harris, Algemeen directeur van het WSET en Nick Pead, Int. Development Advisor, gaven op een winderige, koude en regenachtige februari-avond, acte

Heropening Yamazato (dorpje in de bergen)

10 maart 2015|Reacties uitgeschakeld voor Heropening Yamazato (dorpje in de bergen)

Door het kapotslaan van een groot sake-vat door General Manager mevrouw Emmy Stoel, Executive Vice Chairman de heer Marcel van Aelst en Tomikawa San, Executive Chef van Hotel Okura, werd tijdens een officieele openingsritueel een

Coravin, smart and simple

5 maart 2015|Reacties uitgeschakeld voor Coravin, smart and simple

Enjoy the wine you desire without pulling the cork. De ontmoeting met Greg Lambrecht, chairman & founder van de CORAVIN, het nieuwste apparaat voor wijnmakers, sommeliers, wijnliefhebbers, wijnschrijvers en verzamelaars van bijzondere wijnen, vindt plaats

Truffeldiner bij restaurant De Compagnon

5 maart 2015|Reacties uitgeschakeld voor Truffeldiner bij restaurant De Compagnon

Februari is de maand waar ik altijd met veel plezier uit kijk naar het truffelevent van het jaar. Het truffeldiner van restaurant De Compagnon is namelijk one of a kind. Sara en Bert Buschbach, eigenaren

Craggy Range Winery (NZ)

31 januari 2015|Reacties uitgeschakeld voor Craggy Range Winery (NZ)

Volgens de Maori mythe zie je bovenop de Craggy Range-bergketen op het Noorder-eiland van Nieuw Zeeland het silhouet van een gesneuvelde krijger liggen. Hij vond daar zijn dood in de strijd om de hand van

de missie van een (frans) eiken vat

27 januari 2015|Reacties uitgeschakeld voor de missie van een (frans) eiken vat

De Galliers wisten het al: een houten vat is het ideale bewaar en transportmiddel voor wijn. Vooral eikenhout blijkt de wijn goed te doen. Ondertussen maken we overal in de wereld wijn en veel van

Hidden Wine Treasures uit Israel

27 november 2014|Reacties uitgeschakeld voor Hidden Wine Treasures uit Israel

Na een succesvolle proeverij en presentatie in Parijs kwamen een tiental van Israel meest vooraanstaande wijnhuizen zich melden in Amsterdam om hun wijnen te presenteren aan de professionele fine fleur van de Nederlandse wijnwereld.

Champagne Veuve Ponsardin Cliquot krijgt een lintje

3 december 2002|Reacties uitgeschakeld voor Champagne Veuve Ponsardin Cliquot krijgt een lintje

December, de maand waarin allerlei Champagnes weer rijkelijk zullen vloeien. Zoals de bijzondere vintages van Veuve Clicquot-Ponsardin! Een van de meest vrouwelijke Champagnes en herkenbaar aan het gele etiket. Maar het verhaal van de vrouw

X